Specialistische Technieken

Mocht u voetklachten hebben die met een basis behandeling niet te verhelpen zijn dan kan de behandeling worden uitgebreid met specialistische technieken.

Als Medisch Pedicure wil ik u graag van dienst zijn.

Er zijn vier soorten Specialistische Technieken die bij Germaine Beauty & Body Care worden uitgevoerd:

  • Antidruktechniek Dit is het plaatsen van drukontlastende of beschermende materialen op en rond de gehele voet bijvoorbeelden van materialen zijn Vilt, Fleecy web, Epithelium, Silopad
  • Ortheses maken Dit is het maken van beschermende Silicone materiaal stukjes, vooral voor op en rond te tenen. Onder anderen te gebruiken bij likdoorns, klauw of hamertenen of drukpunten op de tenen.
  • Nagelreparatie Dit is het herstellen of optisch mooi maken van een kapotte -, schimmel -, kalknagel door middel van Gel.
  • Nagelbeugels plaatsen Dit is het plaatsen van een Plak -, Staaldraad - of Combinatie beugel om ingroeiende nagels te herstellen.

Door het toepassen van Specialistische technieken kan een eerste aanzet worden gedaan naar het verminderen van voetklachten. Indien de klachten aanhouden of complex zijn wordt terug verwezen naar een andere discipline bijvoorbeeld de huisarts.

Bent u diabetes of reuma patiënt mag een Specialistische Techniek alleen op verwijzing van een huisarts worden geplaatst.
U moet dan misschien nog een keer terugkomen met een verwijzing. 

 

Home

Adres: Roombeekstraat 51
7523AM
Enschede
+31 (0)53-435 87 76
+31 (0)6-275 84 144
info@germainebodycare.nl
Germaine is lid van Provoet